![]() |
Tuncay Bozyiğit - Yürek Göçü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuncay Bozyiğit - Yürek GöçüNasıl da inceden işleyen bir sızıdır Bu zulümlü gece Oysa daha dün Simsiyah bir gül görkemiydi yüzün Seher sabahını sırtlardı dağ başı omuzların Bakışların süzülürdü gözlerinin buğulu şafağında Ne de alazdı çiğ düşmüş dudaklarının açılışı Çatılan gövdelerimiz tutuşur, karanlığı yakardık Neylersem rakının dünkü tadı yok Mumla dudanın kızılı yanmıyor Unutulmak en büyük kötülüktür Hunharca öldürüyor adamı Ahhh! ![]() ![]() Gözlerinde doğan yıldızlar Düşlerimin gök mavisi karardı Körüm kör gelde senden kalanları gör Yapraklarını bile tutamayan güz dalları ellerim Yağmurun sesi kırılır etimde Canımın yangını sönmez içinde Acılardan geriye neyim kaldıysa Yüklendim gidiyorum bir bilinmeyene Vurmuşum sokaklara Çırılçıplak sulara Alaz dilli rüzgarlara Karanlık kanlı uykulara Ellerim diyorum, Temmuz ayı üşürse böyle Kalırsa karanlıkta bir başına Sarılırsa birbirine korkudan Senin eserindir Zaman sakalını uzatıyor yüzünde, kırlaşarak İştahını etinde biliyor yalnızlık Karanlık üstüme üstüme geliyor Yüreğinde göç sesleri Bir göç niye kabuk bağlamaz Kanar ha kanar Ahhh! ![]() ![]() Vaktidir, serseri sular gibi yalın ayak Sokaklara düşmenin vakti' Serserinin biriyim Ne ölü ne diriyim Bir yarada sen yükle Öyle çekip gideyim Benden sana yar olmaz Acıdan diyar olmaz Yüreği göç verende Sevdalara yar kalmaz |
![]() |
![]() |
|