Carpaccio - İtalyan Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Carpaccio - İtalyan MutfağıCarpaccio Malzemeler: 12 ince dilim Kılıç Balığı filetosu ½ havuç ½ yeşil çarlisto biber ½ kırmızı çarliston biber ½ kereviz 1½ limonun suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik Yeşillik (salata yaprağı) İşlenmemiş tuz Tuz, karabiber Hazırlanışı: Balıkları işlenmemiş tuz ve kekikle karıştırın Stretch filmle iyice sarın Buzdolabında 6 saat bekletin![]() Havuç, biber ve kerevizi ince dilimler halinde doğrayın Tüm sebzeleri bir kaba koyun Üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyerek iyice karıştırın![]() Balıkları buzdolabından çıkarıp, üzerlerindeki tuz ve kekikten iyice arındırın Keskin bir bıçakla balıkları kağıt inceliğinde dilimleyin![]() Servis tabağına yeşilllikleri (salata yapraklarını) koyun Üzerlerine ince dilimlediğiniz balık filetolarını yerleştirin Son olarak da balıkların üzerine hazırladığınız Sebze karışımını koyun![]() Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın ![]() |
|
|
|