Babuko |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Babuko![]() Yarım kilo süzme yoğurt Yeterince bayat ekmek Yeteri kadar su tuz Tereyağı 1 Buğday unundan hamurunu hazırlayın, mayasınıda koymayı unutmayın![]() Daha sonra mayalanmaya bırakın Hamur mayalandıktan sonra ona yuvarlak teker şeklinde bir şekil verilir![]() ![]() Sonra meşe odunu ile ıstılmış ocakta sacın altına yerleştirilerek pişirmeye bırakılır ![]() Nar gibi piştikten sonra çıkarılır Kömbe kuzine sobadada pişirilebilir 2 Yoğurt yada keşten yapılmış ayran bir kaba konur 3 Yeterince tereyağı bir tavada eritilir 4 Buğday unundan yapılmış ve kömbe diye bilinen büyükçe ekmeği üzerindeki kızarmış kabuğu bıçakla daire şaklinde kesilerek çıkarılır Kömbenin içi oyularak çıkarılır![]() Çıkarılan iç lokmalar şeklinde doğranır Kömbenin içerisine dökülür![]() Üzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sevise hazır hale getirilir Herkes çataliyle bu yemeği kömbenin tepsi şeklindeki o kabuğunun içerisinde yer
|
|
|
|