Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi![]() Malzemeler
Lor peyniri Hazırlanışı Kaymak, yumurta, yoğurt, süt ve tuzu derince bir kaçta karışım pütürsüz olana kadar çırpın ![]() 1 adet yufkayı serin ve üzerine lor peyniri serpin Yufkanın kenarlarından yaklaşık 6-7 cm kadar içe katlayarak kare haline getirin, Sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak (büzerek) toparlayın 5′er cmlik uzunluklar halinden dilimleyerek tepsiye yerleştirin Diğer 2 yufka için de aynı işi yaptıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun![]() Çok pratik ve lezzetli bir börek, hazırlaması vakit almayan oldukça pratik bir tarif Tavsiye olunurNot: Bu böreği dilerseniz peynirsiz, sade olarak da yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|