Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)![]() Malzemeler Hamur İçin;
Sarımsaklı Yoğurt Hazırlanışı Hamur ılık su ile yoğrulur Mayalanmaya bırakılır (20dakika kadar)Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır ![]() Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir ![]() Harcın Hazırlanışı; Kıyma kavrulur ![]() Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir ![]() Sıvı yağ eklenir Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır![]() Tuz karabiber eklenir Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirlimeye bırakılır(1-2 dakika)Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|