![]() |
Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler Hamur İçin;
Sarımsaklı Yoğurt Hazırlanışı Hamur ılık su ile yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. (20dakika kadar) Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır. Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir. Harcın Hazırlanışı; Kıyma kavrulur. Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir. Sıvı yağ eklenir. Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır. Tuz karabiber eklenir. Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirlimeye bırakılır(1-2 dakika) Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet Olsun http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.