ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yağlama (Kayseri Yöresine Ait) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063001)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:17 AM

Yağlama (Kayseri Yöresine Ait)
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
Hamur İçin;
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Su
Harcı İçin;
  • 300g Kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(İsteğe Bağlı)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
Sosu İçin
Sarımsaklı Yoğurt
Hazırlanışı
Hamur ılık su ile yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır. (20dakika kadar)
Küçük bezelere ayrılır ve ince bir şekilde açılır.
Açılan bazlamalar teflon tavada yada sacta pişirilir.
Harcın Hazırlanışı;
Kıyma kavrulur.
Soğanlar küçük küçük doğranır ilave edilir.
Sıvı yağ eklenir. Domatesler küp küp doğranır salça eklenerek bir müddet pişmeye bırakılır.
Tuz karabiber eklenir. Yarım çay bardağı su elenir ve bir müddet daha pişirlimeye bırakılır(1-2 dakika)
Pişen bazlamalar arasına hazırlanan harç bazlamaların arasına kat kat konularak bir bıçak yardımı ile kesilir ve hazırlanan sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
Afiyet Olsun

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.