Özellikle Avusturya'nın Salzburg şehrine has olan Kayzerin karmaşasını ya da gerçek adıyla Kaiserschmarren'i mutlaka deneyin
İçindekiler,
5 yumurta
1 paket vanilya
200 gr un
400 ml süt
Tuz
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Bir tutam tarçın
Bir miktar margarin
60 gr kuru üzüm
2-3 çorba kaşığı toz şeker
50 gr pudra şekeri
Hazırlanışı,
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın Karışımı 15 dakika dinlendirin
Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın Ardından hamura ekleyin
Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın
Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz
Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin
Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.