ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayzerin Karmaşası / Kaiserschmarren (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062999)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:17 AM

Kayzerin Karmaşası / Kaiserschmarren
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
  • Özellikle Avusturya'nın Salzburg şehrine has olan Kayzerin karmaşasını ya da gerçek adıyla Kaiserschmarren'i mutlaka deneyin.
İçindekiler,
  • 5 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr un
  • 400 ml süt
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Bir tutam tarçın
  • Bir miktar margarin
  • 60 gr kuru üzüm
  • 2-3 çorba kaşığı toz şeker
  • 50 gr pudra şekeri
Hazırlanışı,
  • Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin.
  • Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.
  • Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın.
  • Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.
  • Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin.
  • Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.
  • Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.