Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 08:17 AM |
Kayzerin Karmaşası / Kaiserschmarren
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg- Özellikle Avusturya'nın Salzburg şehrine has olan Kayzerin karmaşasını ya da gerçek adıyla Kaiserschmarren'i mutlaka deneyin.
İçindekiler,- 5 yumurta
- 1 paket vanilya
- 200 gr un
- 400 ml süt
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- Bir tutam tarçın
- Bir miktar margarin
- 60 gr kuru üzüm
- 2-3 çorba kaşığı toz şeker
- 50 gr pudra şekeri
Hazırlanışı,- Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarısını vanilya, un, süt, tuz, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırın. Karışımı 15 dakika dinlendirin.
- Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Ardından hamura ekleyin.
- Yapışmaz bir tavada bir miktar margarini eritin. Hamuru porsiyonlar halinde tavada pişirin. Alt kısmı piştikten sonra üst kısmı da pişirin ve omletleri bir çatal yardımıyla parçalara ayırın.
- Son olarak kuru üzümü ekleyip pişirmeye devam edin. Hazır olan tatlıları soğumamaları için önceden ısıtılmış fırında bekletebilirsiniz.
- Hamuru pişirme işlemi sona erdikten sonra tavada şekeri hafifçe kavurun. Tatlıları tavaya ekleyip şekerle kısa bir süre daha pişirin.
- Tatlıyı servis tabaklarına alıp üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.
- Afiyet olsun.
|