![]() |
Haşhaşli Revani |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşli Revani![]() Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3/4 su bardaği haşhaş tohumu 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti İçin: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri İçin: 2x sivi kremsanti (Sahne) 2 paket sahnefestiger 1 paket vanillin seker Tarif Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın ![]() Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın ![]() Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın ![]() Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın ![]() Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir ![]() Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin ![]() Kek pişince soğumaya bırakın ![]() Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin ![]() Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın ![]() Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp mandalinalarla süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|