![]() |
Haşhaşli Revani
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 3/4 su bardaği haşhaş tohumu 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti İçin: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Üzeri İçin: 2x sivi kremsanti (Sahne) 2 paket sahnefestiger 1 paket vanillin seker Tarif Öncelikle şerbeti hazırlayın, kaynadıktan sonra ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın. Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin. Kek pişince soğumaya bırakın. Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin. Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın. Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp mandalinalarla süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.