Bonibon?Lu, Rulo Kat?Lı Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bonibon?Lu, Rulo Kat?Lı PastaMalzemeler Pandispanyası için; 6 yumurta 6 küçük fincan şeker 1 k fincan su6 k fincan un1 pkt kabartma tozu 1 pkt vanilin 2 çorba kaşığı kakao Kreması İçin; 3,5 su bardağı süt 1 yumurta 2 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı nişasta 2 paket vanilin 2 çorba kaşığı kakao - Damla Çikolata - Bonibon - Rulo Kat Hazırlanışı Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz![]() ve soğutuyoruz![]() Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz![]() Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz ![]() Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzeeelce sürüyoruz ![]() ![]() En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz Üzerine de bolca bonibon serpip hayran hayran pastaya bakıyoruz ![]() |
|
|
|