Karamelli Ekler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Ekler![]() Malzemeler ekler hamuru için: 1,5 su b su1,5 su b un100 gr margarin 1 tatlı k tozşeker1 fiske tuz 4 yumurta kreması için: 3,5 su b süt1 su b tozşeker3 çorba k un1 çorba k tepeleme mısır nişastası1 p vanilya1 çorba k margarinüzeri için: karameli: 1 su b toz şekeryarım su b kremaTarif Önce hamuru için tencereye su,margarin, şeker ve unu koyup pişirin ![]() Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin ![]() Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın ![]() 160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin ![]() Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin ![]() Krema soğurken karamel sosu hazırlayın ![]() Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın ![]() Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın ![]() Sos ılık kalmalı ![]() Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir ![]() Hamurlar fırından çıkınca soğutun ![]() İçlerine krema sıkın Krema ile dolan hamurları karamel sosa batırıp bir ızgaraya dizin![]() Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır Son derece lezzetli zahmetine değer bir tatlı![]() ![]() NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız Aman dikkat![]() ![]() |
|
|
|