Karidesli Mantar Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karidesli Mantar Çorbası![]() 6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 20 dakika Malzemeleri : 30 gram kurutulmuş ya da 100 gram taze siyah Çin mantarı 200 ml su2 yemek kaşığı zeytinyağı 6 adet taze soğan (ayıklanmış, halka halka doğranmış) 1 yemek kaşığı soyulmuş ve rendelenmiş zencefil 225 gram taze, dondurulmuş ya da konserve pavurya eti (süzülmüş) 1 15 litre tavuk suyu2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı beyaz şarap 115 gram uzun taneli pirinç 115 gram dondurulmuş bezelye 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 tatlı kaşığı susamyağı Karidesli Mantar Çorbası Yapılışı: 1 Taze mantarları yıkayıp saplarını atın, dilimleyin ve 5 dakika haşlayıp süzün Kurutulmuş mantar kullanacaksanız önce bütün olarak 15 dakika kaynar suda bekletin Sonra süzüp dilimleyin Her iki halde de kalan suyu saklayın![]() 2 Yağı büyük bir tencerede kızdırın, soğanların yarısıyla zencefili, pavuryaları ve mantarları 1-2 dakika soteleyin Et suyunu, soya sosunu ve şarabı katıp kaynatın İçine pirinci atın, ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika pişirin![]() 3 Mantarları haşladığınız ya da kurutulmuş kullanıyorsanız içinde beklettiğiniz suyu tel süzgeçten geçirip tencereye boşaltın Bezelyeleri ekleyin, tuzunu, biberini koyun 3 dakika pişirin![]() 4 Nişastayı 3 yemek kaşığı soğuk suda ezin ve çorbaya katın Arada bir karıştırarak kaynatın Çorba koyulaşıncaya dek pişirmeye devam edin![]() 5 Tencereyi ateşten alın ve yavaşça karıştırarak çırpılmış yumurtaları çorbaya yedirin Susamyağını ekleyip çorbayı ısıtılmış kâselere paylaştırın Gerikalan laze soğanları üzerlerine serperek taze ekmekle sunun |
|
|
|