![]() |
Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fish Sayadie - Lübnan Mutfağı![]() Fish Sayadie malzemeleri 150 gr lagos balığı filetosu 40 gr basmati pirinci Yarım nar 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar 1 buçuk su bardağı su 250 gr ayçiçeğiyağı 3 frenksoğanı 1 dal zahter 50 ml krema 1 çay kaşığı safran 20 gr yeşil mercimek Yarım limon Tuz, karabiber Fish Sayadie hazırlanışı Fish Sayadie: Pirinçleri yıkayıp ayçiçeği yağında kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Balık filetosunu tuz ve karabiberle tatlandırarak ızgarada pişirin ![]() ![]() Sosu balığın üzerine dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|