![]() |
Pelte(Paluza) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pelte(Paluza) Tarifi![]() Malzemeler 1,5 çay bardağı pekmez 0,5 Litre su 1,5 çorba kaşığı mısır nişastası Yarım ebatta ceviz(arzu ettiğiniz kadar) Hazırlanışı Yayladan nihayet şehire döndüm,ancak yaylada çocukken yediğim peltenin tadı hep damağımda kaldı ![]() ![]() ![]() Suyumuzu orta büyüklükteki bir çelik tencereye alıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımız sıcakken kaplarımıza boşaltıyoruz,cevizlerimizi ekliyoruz ![]() Soğuduktan sonra buzdolabımıza alıyoruz,4-5 saat sonra servise hazır ediyoruz ![]() Arzu ederseniz,serviste tekrar dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|