Fırın Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Fırın EkmeğiFırın Ekmeği Malzemeler: 4 bardak beyaz un 1½ tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı instant kuru maya 1½ bardak su, oda sıcaklığında 1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış Tarifi Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır![]() Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir köşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın ![]() Hazırladığınız hamuru 2-3 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin Tepsinin üzerini streçfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip 10 dakika daha bekletin ![]() Ekmeği fırına vermeden 10 dakika önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka köşeye yerleştirin ![]() Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|