![]() |
Fırın Ekmeği
1 Eklenti(ler)
Fırın Ekmeği
Malzemeler: 4 bardak beyaz un 1½ tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı instant kuru maya 1½ bardak su, oda sıcaklığında 1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1273651602 Tarifi Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir köşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın. Hazırladığınız hamuru 2-3 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin. Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin. Tepsinin üzerini streçfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın. Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip 10 dakika daha bekletin. Ekmeği fırına vermeden 10 dakika önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka köşeye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.