![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü C HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü C Harfi Cevz-i Bevva : Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir ![]() ![]() Cereal (Sereal) : Tahıl; tahıl ekmeği ![]() Cıvık Hamur : Akıcı kıvamda hazırlanan hamurlar ![]() ![]() Cibre (Yöresel Tanım) : Sıkılmış üzüm posası ![]() Cinger (Ginger) : Zencefil ![]() ![]() Cizleme : Mayalı cıvık hamurdan yapılan büyük ve kalın krep (Bolu yöresine aittir) ![]() Cost (Kost) : Maliyet ![]() Cuit Au Four (Küvi ofur) : Fırında pişirme usulü ![]() Cips : Bol yağda kızartılmış yaprak patates ![]() |
![]() |
![]() |
|