![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü O HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi Ograten : Üzeri salamandrada veya fırında kızartılmış yemek ya da yiyecek ![]() ![]() Ongle (Onglet) : Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası ![]() Ordövr (Hors d'oeuvre) : Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb ![]() ![]() Oryantal : Doğulu ![]() ![]() Ossobüko : Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi ![]() Otuz Dereceli Şurup : Tatlı şurubun kıvam noktasıdır ![]() ![]() Ovaleks : Pandispanya türü hamurların kabarması için hamura katılan katkı maddesi ![]() |
![]() |
![]() |
|