![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
Ograten : Üzeri salamandrada veya fırında kızartılmış yemek ya da yiyecek. Graten. Ongle (Onglet) : Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası. Ordövr (Hors d'oeuvre) : Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb. Meze. Oryantal : Doğulu. Şark yemekleri. Ossobüko : Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi. Otuz Dereceli Şurup : Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 1600 gr sıcak şurup elde edildiği zaman 30 dereceli şurup olmuştur. Ovaleks : Pandispanya türü hamurların kabarması için hamura katılan katkı maddesi. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.