ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Sözlük Ağı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=515)
-   -   Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1048722)

Prof. Dr. Sinsi 11-04-2012 06:03 AM

Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi
 
Mutfak Terimleri Sözlüğü O Harfi

Ograten : Üzeri salamandrada veya fırında kızartılmış yemek ya da yiyecek. Graten.

Ongle (Onglet) : Sığırın karın boşluğunda bulunan, lezzetli ve lifli, bir et parçası.

Ordövr (Hors d'oeuvre) : Yemekten önce sofraya getirilen soğuk veya sıcak yemekler; salata, meze, zeytinyağlı, kiş vb. Meze.

Oryantal : Doğulu. Şark yemekleri.

Ossobüko : Dana inciğinden kesilen, porsiyonluk, kemikli ve yuvarlak et dilimi.

Otuz Dereceli Şurup : Tatlı şurubun kıvam noktasıdır. Yani:1 kg şeker ile 1 litre su kaynatılıp çektirilerek 1600 gr sıcak şurup elde edildiği zaman 30 dereceli şurup olmuştur.

Ovaleks : Pandispanya türü hamurların kabarması için

hamura katılan katkı maddesi.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.