Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Sözlük Ağı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
harfi, mutfak, sözlüğü, terimleri

Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi



Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi

Vale : Otellerde görevli genç ve acemi eleman

Vanilya Sos : Krem anglez Yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütten pişirilerek ve koyultarak yapılan sos (pasta ve deserlerin yanında sos olarak verilir)

Vapör (Vareur) : Buharda pişirme usulü

Varyasyon : Çeşitlilik, farklılık Değişiklik

Vaşren (Vacherin) : Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma)

Vejetal (Vegetal) : Bitkisel

Vejetalin : Fritözde kullanılan kızartma yağı

Velute (Veloute) : Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos

Verev Kesme : Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli

Vıcık : Cıvık Sulanmış ve yapışkan

Vinegret (Vinaigrette) : Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı)

Volovan (Vol-au-vent) : Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.