![]() |
Mutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Terimleri Sözlüğü V HarfiMutfak Terimleri Sözlüğü V Harfi Vale : Otellerde görevli genç ve acemi eleman ![]() Vanilya Sos : Krem anglez ![]() ![]() Vapör (Vareur) : Buharda pişirme usulü ![]() Varyasyon : Çeşitlilik, farklılık ![]() ![]() Vaşren (Vacherin) : Kurutulmuş şekerli yumurta beyazı (beze) ve dondurmayla hazırlanan bir çeşit pasta (mörengli dondurma) ![]() Vejetal (Vegetal) : Bitkisel ![]() Vejetalin : Fritözde kullanılan kızartma yağı ![]() Velute (Veloute) : Et, balık, tavuk suyundan yapılan beyaz sos ![]() Verev Kesme : Bir köşeden karşı köşeye doğru kesme şekli ![]() Vıcık : Cıvık ![]() ![]() Vinegret (Vinaigrette) : Salata sosu (sirke, hardal, tuz, biber ve sıvıyağ karışımı) ![]() Volovan (Vol-au-vent) : Yaprak hamuru ile hazırlanan kuş yuvasına benzeyen börek ![]() |
![]() |
![]() |
|