Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sokak, sütlerindeki, tehlike

Sokak Sütlerindeki Tehlike

Eski 11-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sokak Sütlerindeki Tehlike



Sokak sütlerindeki tehlike

Birçok ülkede ölümlere neden olan EHEC bakterisi (Enterohemorajik Escherichia Coli), ülkemizde yaygın olarak tüketilen sokak sütleri ve iyi pişmemiş etler açısından da risk taşıyor

DENETİMİ YOK
Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof Dr Neriman İnanç, son aylarda salgın halinde etkisini gösteren EColi'nin; sadece iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerle bulaşmadığını belirterek, şunları söyledi: "Et ve süt ürünleri de EColi için riskli besinlerdir Özellikle açıkta satılan ve denetimi olmayan çiğ sütlerin pastörize edilmediği sürece potansiyel enfeksiyon riski taşıdığını unutmamak gerekir"

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.