Taze Fasulyeli Tas Kebabı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Taze Fasulyeli Tas KebabıTaze Fasulyeli Tas Kebabı 4 kişilik Malzeme: 200 gram kuş başı et 500 gram taze fasulye 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 10-12 adet arpacık soğan 10-12 adet kiraz domates 150 gram mantar 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tarifi Kuşbaşı eti karabiber ve tuzla ovun Biberleri yıkayıp halka şeklinde doğrayın Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra 3’e bölün Mantarları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra küp şeklinde doğrayın Malzemeyi bir kaba alın İçine kiraz domatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip sıvı yağ ile harmanlayın Malzemeyi ısıya dayanıklı küçük kaselere eşit bir şekilde bölüştürün Kaseleri tencereye ters şekilde yerleştirip kasenin yarısına gelecek kadar su ekleyin Tencerenin kapağını kapayın Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Sıcak servis yapın Aklınızda Bulunsun: Ağırlık olması amacıyla kasenin üstüne içi su dolu bir bardak yerleştirebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|