ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Taze Fasulyeli Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=104942)

Şengül Şirin 04-28-2010 11:26 AM

Taze Fasulyeli Tas Kebabı
 
Taze Fasulyeli Tas Kebabı 4 kişilik

Malzeme:
200 gram kuş başı et
500 gram taze fasulye
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
10-12 adet arpacık soğan
10-12 adet kiraz domates
150 gram mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1272443144
Tarifi
Kuşbaşı eti karabiber ve tuzla ovun. Biberleri yıkayıp halka şeklinde doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra 3’e bölün. Mantarları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Malzemeyi bir kaba alın. İçine kiraz domatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip sıvı yağ ile harmanlayın. Malzemeyi ısıya dayanıklı küçük kaselere eşit bir şekilde bölüştürün. Kaseleri tencereye ters şekilde yerleştirip kasenin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Aklınızda Bulunsun: Ağırlık olması amacıyla kasenin üstüne içi su dolu bir bardak yerleştirebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.