![]() |
Tereyağlı Ekmek.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Tereyağlı Ekmek.. Tereyağlı Ekmek ![]() ![]() Malzemeler Hamur için; 2+1/4 su bardağı un 1/2 yemek kaşığı şeker 3/4 tatlı kaşığı tuz 1+1/4 tatlı kaşığı maya 1 yemek kaşığı tereyağ 3/4 su bardağı kefir Üstü için; 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı su İrmik Hazırlanışı Hamur malzemelerinin tamamını gluten açığa çıkana kadar yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun ![]() Şekil alan hamuru 60 – 90 dakika iki katı kadar kabarıncaya kadar mayalayın ![]() Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp şekil verin ![]() Şekil verilen hamurları mayalanmaları için tekrar sıcak bir yere kaldırın ![]() Mayalanan hamurların üzerine su ve zeytinyağı karışımını sürüp, irmik serpin ![]() Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tereyağlı Ekmek.. |
![]() |
![]() |
#2 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Cevap : Tereyağlı Ekmek..Tereyağlı ekmeği görünce aklıma anneannemin peliti geldi:) Köyde kuzinada bir pelit yapardı ki tabiri caizse parmaklarımızı yerdik ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar ![]() Girde bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar NFK ![]() GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Tereyağlı Ekmek.. |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Tereyağlı Ekmek..vallahi benimde çekti:))
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|