![]() |
Bir Taksi Şoförünün Anısı (Yazı Çok Güzel Lütfen Okuyun) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Taksi Şoförünün Anısı (Yazı Çok Güzel Lütfen Okuyun)Yirmi yil once gecimimi taksicilik yaparak kazaniyordum ![]() sabaha karsi 02 ![]() pencerede gorulen tek isigin disinda butun bina kapkaranlikti ![]() altinda, cogu taksi soforu bir iki sefer korna calar, birdakika bekler, sonra ceker giderdi ![]() Fakat ben, tasima araci olarak yalnizca taksiye bagli pek cok fakir insanla karsilasmistim ![]() giderdim ![]() dusunurdum kendi kendime ![]() Onun icin kapiya gittim ve caldim, 'Bir dakika', diye yanit verdi zayif,yaslica bir ses ![]() duyabiliyordum ![]() Uzun bir aradan sonra, kapi acildi ![]() hanim duruyordu ![]() elbise giymisti ve basina da on tarafina tul tutturulmus yuvarlak bir sapka takmisti ![]() Yaninda kucuk, plastikten bir valiz vardi ![]() yasanmamis gibi bir gorunume sahipti ![]() ![]() Duvarlarda saat, sus esyasi ya da tezgahin uzerinde kap-kacak yoktu ![]() ici fotograf ve cam bardaklarla doldurulmus bir karton kutu duruyordu ![]() 'Cantami arabaya kadar tasir miydiniz?' dedi ![]() kadina yardim etmek uzere dondum ![]() ![]() Nezaketimden oturu tesekkur edip duruyordu ![]() ![]() yalnizca anneme nasil davranilmasini istiyorsam yolcularima o sekilde davranmaya gayret ediyorum ![]() 'Ah, ne kadar iyi bir cocuksun sen,' dedi ![]() verdi, sonra, 'Sehrin icinden gitmemiz mumkun mu?' diye sordu ![]() kestirme degil,' diye cevap verdim hemen ![]() ![]() 'Acelem yok ![]() ![]() Dikiz aynasindan baktim ![]() ![]() sozunu surdurdu ![]() ![]() uzanip taksimetreyi kapattim ![]() sordum ![]() ![]() asansor isletmeni olarak calistigi binayi gosterdi ![]() kocasiyla birlikte oturduklari mahallede gezindik ![]() dansa gittigi bir zamanlar balo salonu olan mobilya ambarinin onunde durdurmami istedi ![]() gecerken yavaslamami rica edip, gozlerini karanliga icine dikerek, hic bir sey soylemeden oylece oturup bakti ![]() baslamisti ki, birden 'Yoruldum ![]() ![]() bana vermis oldugu adrese gittik ![]() hastalarin iyilesmek icin gittigi saglik evlerine benziyordu ![]() durmaz, iki hademe cikarak yanimiza geldi ![]() hareketini izliyorlardi ![]() ![]() valizini kapiya goturdum ![]() ![]() 'Borcum ne kadar?' diye sordu, cantasina uzanarak ![]() ![]() 'Geciminizi saglamaniz gerek,' diye cevap verdi ![]() dedim ![]() ![]() sarildi ![]() ![]() ederim ![]() ![]() kapi kapandi ![]() ![]() almadim ![]() ![]() kisminda hemen hic konusamadim ![]() vardiyasini bitirmek icin acele eden bir sofore rast gelseydi? Ya ben yolculugu reddetseydim veya bir kere korna calip sonra da cekip gitseydim? Soyle bir yeniden gozden gecirdigimde, aklima hayatimda bundan daha onemli yaptigim bir sey gelmedi ![]() dusunmeye sartlanmisizdir ![]() yakalar ---baskalarinin onemsiz sayabilecegi bir bicimde guzelce paketlenmis olarak ![]() HATIRLAMAYABILIRLER, FAKAT KENDILERINI NASIL HISSETTIRDIGINIZI DAIMA HATIRLARLAR ![]() Bunu on gun icinde on kisiye gonderirseniz surprizli hediyeler kazanmazsiniz ![]() merhametli olmasina yardim etmis olursunuz ![]() |
![]() |
![]() |
|