Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
efendileştirmek, ihsan, kurt, zekayı

Zekayı Efendileştirmek / İhsan Kurt

Eski 11-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zekayı Efendileştirmek / İhsan Kurt

Zekayı Efendileştirmek / İhsan KURT

-Edebiyat Yazıları-
İhsan Kurt
Sözbaşından
Edebiyat, sanat ve şiir insanı düşündürmesinin yanında duygularına ve fikir gelişimine de planlı ve olgun katkılar sağlayan söz sultanlarıdır Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin okuma faaliyetine karşı oluşturulacak her türlü bahanenin akıl ve mantık sahiplerinde kabul görmesi mümkün değildir Çünkü herkes çok iyi bilir ki bilim ve teknolojinin temelleri de önce okumakla atılır Toplumumuzdaki “az okuma” konusundaki tespitler, sorumluluk duyan bir eğitimci olarak daima şahsımı da kaygılandırmıştır Bu kitaptaki yazılar kaygılarımın yirmi beş yıllık ürünüdür
Bu eserde edebiyat, sanat ve şiir konuları ile birlikte bazı yazar ve eserlerine de yer verdim Daha çok bir tanıtım havasından çıkarak onlarla ilgili düşünce ve duygularımı, bazı tespitlerimi de yazdım Ayrıca şahsımla yapılan bazı röportajları da kitabımın sonuna aldım
Bu kitaptaki yazılar tam çeyrek yüzyıllık bir zaman içerisinde yazılmış ve çoğu da birçok edebiyat ve sanat dergisinde yayınlanmıştır
Eser; I-Edebiyat, Sanat ve Şiir II-Eserler ve Portreler III- Röportajlar bölümlerinden meydana gelmiştir
364 sayfalık bu kitap Asil Yayınlarından (Ankara, 2008) çıkmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com