![]() |
Zekayı Efendileştirmek / İhsan Kurt
Zekayı Efendileştirmek / İhsan KURT
-Edebiyat Yazıları- İhsan Kurt Sözbaşından Edebiyat, sanat ve şiir insanı düşündürmesinin yanında duygularına ve fikir gelişimine de planlı ve olgun katkılar sağlayan söz sultanlarıdır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin okuma faaliyetine karşı oluşturulacak her türlü bahanenin akıl ve mantık sahiplerinde kabul görmesi mümkün değildir. Çünkü herkes çok iyi bilir ki bilim ve teknolojinin temelleri de önce okumakla atılır. Toplumumuzdaki “az okuma” konusundaki tespitler, sorumluluk duyan bir eğitimci olarak daima şahsımı da kaygılandırmıştır. Bu kitaptaki yazılar kaygılarımın yirmi beş yıllık ürünüdür. Bu eserde edebiyat, sanat ve şiir konuları ile birlikte bazı yazar ve eserlerine de yer verdim. Daha çok bir tanıtım havasından çıkarak onlarla ilgili düşünce ve duygularımı, bazı tespitlerimi de yazdım. Ayrıca şahsımla yapılan bazı röportajları da kitabımın sonuna aldım. Bu kitaptaki yazılar tam çeyrek yüzyıllık bir zaman içerisinde yazılmış ve çoğu da birçok edebiyat ve sanat dergisinde yayınlanmıştır. Eser; I-Edebiyat, Sanat ve Şiir. II-Eserler ve Portreler. III- Röportajlar bölümlerinden meydana gelmiştir. 364 sayfalık bu kitap Asil Yayınlarından (Ankara, 2008) çıkmıştır. |