Tavuklu Yerelması Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Yerelması Çorbası TarifiTavuklu Yerelması Çorbası tarifi Malzemeler: - 1 adet patates - 1 adet havuç - 3 adet yer elması (orta boy) - 1 tavuk budu - 4 su bardağı su - Yarım çay kaşığı kişniş - Tuz, karabiber, Yapılışı: 1- Tavuk budu 4-4 5 su bardağı su ile haşlanır Kemiğinden ayırılıp didiklenir![]() 2- Havuç, yerelması ve patates rendenin ince tarafıyla rendelenir Bir tencereye yağ ilave edilip hafifçe kavrulur![]() 3- Kavrulan sebzelerin üzerine, tavuk suyu ve etleri ilave edilir Kişniş, karabiber ve tuz da eklenip pişmeye bırakılır ,4- 15 dakika kadar pişirilen çorba servise hazırdır
|
|
|
|