![]() |
Tavuklu Yerelması Çorbası Tarifi
Tavuklu Yerelması Çorbası tarifi
Malzemeler: - 1 adet patates - 1 adet havuç - 3 adet yer elması (orta boy) - 1 tavuk budu - 4 su bardağı su - Yarım çay kaşığı kişniş - Tuz, karabiber, Yapılışı: 1- Tavuk budu 4-4.5 su bardağı su ile haşlanır. Kemiğinden ayırılıp didiklenir. 2- Havuç, yerelması ve patates rendenin ince tarafıyla rendelenir. Bir tencereye yağ ilave edilip hafifçe kavrulur. 3- Kavrulan sebzelerin üzerine, tavuk suyu ve etleri ilave edilir. Kişniş, karabiber ve tuz da eklenip pişmeye bırakılır., 4- 15 dakika kadar pişirilen çorba servise hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.