![]() |
Kabak Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çorbası TarifiMalzemeler
İlk önce patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() Piştikten sonra sebzeleri blendırdan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tavada tereyağını eritip sıvıyağını ekleyin üzerine nane ve kırmızıbiberi ekleyin ![]() ![]() Çorbanın üzerinde gezdirip servise hazır bir şekilde kaselere doldurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çorbası TarifiKabak Çorbası MALZEMELER 2 adet Kabak 3 çorba kasigi un Yarim Çay bardagi ayçiçek yagi 1 çorba kasigi margarin 750 ml ![]() 2 ![]() Yarim demet dereotu YAPILIŞ TARİFİ Unu ayçiçek yaginda kavurup kabagi rendeleyelim ![]() Süt ,su ve kabagi kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayincaya kadar karistiralim ![]() Kavrulmus un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktir ![]() ![]() Çorba kaynadiktan sonra kivami koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim ![]() Dereotunu son anda ekleyin ![]() Çorbayi ocaktan indirdigimizde üzerine bir kasik yagda kizdirdigimiz kirmizi biberi dökelim Kabak Çorbası Malzemeler: 2 su bardağı yoğurt, 4 su bardağı su, 3 adet orta büyüklükte kabak, 2 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı nane, 1 kahve fincanı un, 1 adet yumurta sarısı Yeterince tuz ![]() Hazırlanışı: Kabakları iyice soyarak uygun büyüklükte bir tencerenin içine rendeleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KABAK ÇORBASI 5 Kabak 1 Çorba kaşığı un 1 Ufak soğan ya da birkaç tane taze soğan 1 Yumurtanın sarısı Biraz tereotu, tuz, karabiber 2 Kaşık sade yağ Yeteri kadar su ![]() Yarım bardak yoğurt Kabakların kabuklarını kazıdıktan sonra onları ufak ufak doğrayın, öte yanda yine ufak ufak doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşin-ceye kadar kavurun ve sonra buna unu da ekleyerek ikisini de birlikte biraz daha kavurun ![]() Unla soğan kavrulunca buna ufak doğradığınız kabakları da katıp yanmaması için sürekli bir şekilde karıştırarak biraz pişirin ![]() Sonra yeteri kadar su koyup kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeyi sürdürün ve çorbaya son olarak yoğurdu, yumurtanın sarısını, tuzu ve biberi de koyup hemen servis yapın ![]() KABAK ÇORBASI 4 kişilik 1 kilo sakız kabağı, 1 küçük soğan, 1'er bardak sebze ve et suyu, az süt, kıyılmış maydanoz ![]() Kabakları soyup dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabak Çorbası Malzemeler 1 kg kabak (ince dilimler halinde dilimlenmiş) 6 çorba kaşığı zeytinyağı (90 ml) 5 su bardağı tavuk suyu (1,25 lt) 2 su bardağı süt (500 ml) 2 adet orta boy kuru soğan 3 adet orta boy patates (küp şeklinde kesilmiş) 2 diş dövülmüş sarımsak 2 adet yumurta 4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri 6 adet taze nane yaprağı 1/2 demet dereotu Tuz Karabiber Arzunuza söre kızarmış tost ekmeği dilimleri veya küp kesilmiş kızarmış ekmek parçaları Yapılışı Soğanları çok ince kıyıp, derin bir tencerede, 3 çorba kaşığı zeytinyağı iie kavurun ![]() ![]() Küp şeklinde doğranımış patatesleri ve tavuk suyunu pişmiş kabaklara ekleyerek, 40 dk kadar orta ateşte pişirin ![]() Sebze karışımınızı ateşten alın ve biraz ılındıktan sonra, krema haline gelinceye kadar, robotta çekin ![]() Nane, dereotu, sarımsak ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını mikserde çekin ![]() ![]() Robotta krema haline getirdiğiniz sebze karışımını, tencereye aktarın 2 su bardağı süt, tuz, biber ve yukarıda hazırladığınız karışımı çorbanıza ilave edip, kısık ateşte, 10 dk daha pişirin ![]() Çorbanızı ateşten alın ![]() ![]() KABAK ÇORBASI Malzeme: yarım kilo kabak 1 yumurta nane 2 çay bardağı sıvı yağ tuz kırmızı biber 250 gr ![]() 1 çay bardağı un 8 bardak su Yapılışı: Kabaklar soyulur ve rendelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabak Çorbası 6 adet kabak 4 adet yeşil soğan 2 adet sivri biber 2 kaşık nişasta 2 adet soyulmuş domates Yarım kaşık salça Yarım bardak ayçiçek yağı Dereotu Tuz İstenirse baharat 6 bardak et suyu Kabakları soyup yıkadıktan sonra ufak ufak doğrayıp, yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çorbası TarifiKabak Çorbası Tarifi ( Rize ) Rize Valiliği Malzemeler: Bir beyaz kabağın dörtte biri 1 su bardağı kuru fasülye 3 çorba kaşığı yağ ![]() Yapılışı: Kabuğu soyulan kabak kuşbaşı şeklinde doğranır, kazana konup ayrı bir kapta piş erken başka bir kapta pişirilen kuru fasülye, tuz ve yağla birlikte kabağa ilave edilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çorbası TarifiKabak Corbası Tarifi 1 su bardağı yoğurt 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 2 - 3 diş sarımsak birkaç dal taze nane Hazırlanışı Kabakları rendele, tencerede kavur, kaynar su ekle, pişir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çorbası TarifiKabak Çorbası Tarifi 2 kabak 1 yemek kaşığı un 4 su bardağı süt 1 su bardağı su 20 gr tereyağı Tuz 1 çay bardağı dereotu üzeri için: 15 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıpul biber Tereyağını eritin ve unu ekleyerek rengi dönünceye kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kabak Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Çorbası Tarifi4 adet kabak 2 bardak süt 5 kaşık sıvıyağ 1 adet yumurta 1 demet dereotu 4 bardak su Kabakları yıkayın küp küp doğrayın, yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|