![]() |
Yumurtali Konsome Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtali Konsome TarifiMALZEMELER 1 ½ lt (6 bardak) konsome 1 bardak süt 2 bütün yumurta YAPILIŞ TARİFİ 1-Yumurtalari bir kaba kirin ![]() ![]() ![]() 2-4 adet krem karamel kalibina, ya da 15 cm ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Firindan ve sudan çikartip sogutun ![]() ![]() ![]() 4-Yumurtali garnitürü konsome kaselerine dagitin ![]() ![]() Yumurtalı Konsomme Evinizde hazır et suyu varsa ondan yararlanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yumurtali Konsome Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtali Konsome TarifiBüyükçe ve geniş bir tencereye ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurup, 3 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ekleyerek suyu kaymatınız ![]() Oda sıcaklığında 10 yumurtayı 2'şer-3'er kaynar tuzlu suya kırıp, yumurtaların akları sertleşip sarılarının üsıtünü örtene kadar (çılbırda olduğu gibi) poşe ediniz ![]() Birer kişilik 10 kaseye yumurtaları birer birer koyup, her kaseye birer kepçe de konsome ekleyerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|