![]() |
Yumurtali Konsome Tarifi
MALZEMELER
1 ½ lt (6 bardak) konsome 1 bardak süt 2 bütün yumurta YAPILIŞ TARİFİ 1-Yumurtalari bir kaba kirin. Telle karistirarak sütü katin. Tuz, biber koyun. 2-4 adet krem karamel kalibina, ya da 15 cm. Çapinda dibi düz bir kaliba bosaltin. içinde sicak su bulunan bir tepsiye oturtun. Firinda 20 dakika pisirin. 3-Firindan ve sudan çikartip sogutun.Kaliplari ters çevirip bosaltin. Pisen yumurtali karisimi küp seklinde dograyin. 4-Yumurtali garnitürü konsome kaselerine dagitin. Üzerine sicak konsome koyup servis yapin. Yumurtalı Konsomme Evinizde hazır et suyu varsa ondan yararlanabilirsiniz. Et suyunuz yoksa 250 gram süt danası etini altı bardak suyla bir saat kadar kaynatın. Elde ettiğiniz et suyunu dört kâseye bölün. Her kâseye birer yumurta kırın, üzerlerine rendelenmiş kaşer peyniri serperek servis yapın. |
Yumurtali Konsome Tarifi
Büyükçe ve geniş bir tencereye ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurup, 3 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı sirke ekleyerek suyu kaymatınız.
Oda sıcaklığında 10 yumurtayı 2'şer-3'er kaynar tuzlu suya kırıp, yumurtaların akları sertleşip sarılarının üsıtünü örtene kadar (çılbırda olduğu gibi) poşe ediniz. Birer kişilik 10 kaseye yumurtaları birer birer koyup, her kaseye birer kepçe de konsome ekleyerek servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.