![]() |
Ezme Çorba Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezme Çorba Tarifi1 su bardağı kırmızı mercimek 2 adet büyük boy havuç 2 adet kabak 2 adet patates 2 adet kuru soğan 1 kahve fincanı un 8 su bardağı et suyu 1/2 paket margarin Tuz Karabiber ![]() Üstüne koymak için: Kıtır ekmek Kırmızı pul biber Margarin Soğanları, havuçları, kabakları ve patatesleri rendeleyip, derince bir tencerenin içine koyalım ![]() Yeterince tuzu, karabiberi, kırmızı mercimekleri ve önceden hazırladığımız et suyunu ilave edip, kaynatalım ![]() Sebzeler iyice pişip de püre kıvamına gelince, bir süzgeçten süzüp, kalan taneleri ezerek alta geçirdikten sonra, margarin yağında kavurduğumuz una ilave edelim ![]() Lezzet kontrolü yapıp, ihtiyaç olan baharatları da ilave ettikten sonra, bir taşım daha kaynatalım ![]() Kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı pul biberli yağ yakarak, kıtır ekmekle sıcak sıcak servis yapalım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ezme Çorba Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ezme Çorba Tarifi125 Gr Sana Klasik 1 Su Bardağı kırmızı mercimek 1 Adet havuç 2 Adet kabak 1 Kahve Fincanı un 8 Su Bardağı et suyu 2 Adet kuru soğan 2 Adet patates Soğan, havuç ve kabağı rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|