![]() |
Ezme Çorba Tarifi
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet büyük boy havuç 2 adet kabak 2 adet patates 2 adet kuru soğan 1 kahve fincanı un 8 su bardağı et suyu 1/2 paket margarin Tuz Karabiber. Üstüne koymak için: Kıtır ekmek Kırmızı pul biber Margarin Soğanları, havuçları, kabakları ve patatesleri rendeleyip, derince bir tencerenin içine koyalım. Yeterince tuzu, karabiberi, kırmızı mercimekleri ve önceden hazırladığımız et suyunu ilave edip, kaynatalım. Sebzeler iyice pişip de püre kıvamına gelince, bir süzgeçten süzüp, kalan taneleri ezerek alta geçirdikten sonra, margarin yağında kavurduğumuz una ilave edelim. Lezzet kontrolü yapıp, ihtiyaç olan baharatları da ilave ettikten sonra, bir taşım daha kaynatalım. Kaselere boşaltıp, üzerine kırmızı pul biberli yağ yakarak, kıtır ekmekle sıcak sıcak servis yapalım. |
Ezme Çorba Tarifi
125 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı kırmızı mercimek 1 Adet havuç 2 Adet kabak 1 Kahve Fincanı un 8 Su Bardağı et suyu 2 Adet kuru soğan 2 Adet patates Soğan, havuç ve kabağı rendeleyin. derin bir tencere içine koyun. Tuz, karabiber ve kırmızı mercimeği daha önceden hazırladığımız et suyunun içine ilave edip kaynatın. Sebzeler iyice pişip püre kıvamına gelince süzgeçten süzün. Kalan taneleri ezerek alta geçirdikten sonra margarinle yağda kavurduğunuz unu ilave edin. Çorba kıvama gelene kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.