![]() |
Kuşburnu Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşburnu Çorbası TarifiKuşburnu Çorbası Tarifi Malzemeler: 500 gr ![]() 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 1 lt ![]() 200 gr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tutam karabiber kimyon nane ![]() Ayıklanıp yıkanan kuşburnuları 1 lt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuşburnu Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşburnu Çorbası TarifiKuşburnu Çorbası Tarifi 1kg kuşburnu 100 gr tereyağı 1 çay bardağı un su 200 gr kıyma 1 tutam tuz 1 tutam karabiber, kimyon nane Ayıklanıp yıkanan kuşburnu1 suda 30 dakika kaynatılır; kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kuşburnu Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşburnu Çorbası TarifiKuşburnu Çorbası Tarifi Malzemeler Yarım kilo kuşburnu, 1 kaşık tereyağ, Yarım çay bardağı un, 5 su bardağı su, 250 gr ![]() Yeterince tuz, 1 fiske karabiber, Biraz fesleğen yada nane, ![]() Yapılışı Kuşburunlarını kaynar su ile yumuşayıncaya kadar kaynatalım ![]() Kıymaya baharatları ve tuzunu katıp yoğurup küçük köfteler hazırlayıp haşlayarak pişirelim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|