İftar İçin Tatlı Tarifleri Kaysepi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İftar İçin Tatlı Tarifleri Kaysepi Tarifiİftar İçin Tatlı Tarifleri Kaysepi Tarifi Malzemeler 2 su bardağı kurutulmuş mürdüm eriği, 1 su bardağı su, 1 5 su bardağı tozşeker,30 gr Sütaş Tereyağı, 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi ![]() Yapılışı Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin Suyunu süzün ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın Tencereye alıp 1 bardak kaynar su ekleyin Üzerine şekeri ilave edip pişirin Bir tavada tereyağını eritin Erikleri servis tabağına alıp üzerine tereyağını gezdirin Ceviz içi serperek sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|