Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ ) Malzemeler Yeteri kadar un, nişasta ve ceviz içi 1 paket bizimyağ 1 adet yumurta 1 kase yoğurt 1 çay kaşığı karbonat Yarım su bardağı yağ YAPILIŞI: 1 Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır 2 Hazırlanan hamur topaklara ayrılarak nişasta ile açılır Tepsi yağlanarak yufka serilir Yufkanın üzerine havanda dövülmüş ceviz serpilir Bu işleme yufkalar bitene kadar devam edilir 3 Yufkalar bittikten sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine, bir paket sanayağı eritilip iyice kızartıldıktan sonra dökülür ve kızgın fırında kızartılır 4 Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür
|
|
|
|