ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1016266)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 01:38 AM

Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )
 
Gül Tatlısı Tarifi ( Elazığ )

Malzemeler
Yeteri kadar un, nişasta ve ceviz içi
1 paket bizimyağ
1 adet yumurta
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı yağ

YAPILIŞI:
1.Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karıştırılarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.
2.Hazırlanan hamur topaklara ayrılarak nişasta ile açılır.Tepsi yağlanarak yufka serilir.Yufkanın üzerine havanda dövülmüş ceviz serpilir.Bu işleme yufkalar bitene kadar devam edilir.
3.Yufkalar bittikten sonra istenilen şekilde kesilerek üzerine, bir paket sanayağı eritilip iyice kızartıldıktan sonra dökülür ve kızgın fırında kızartılır.
4.Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra soğutulur ve hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.