Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erik Reçeli Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırErik Reçeli Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri ? 1 kg erik? 1 kg şeker? 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzuYapılışı: Reçel yapılacak erikler iyie yıkanır Sapları koparılır ve bıçakla muntazam kesiler çekirdekleri çıkarılır![]() Toz şekerle pişirme tenceresine katlanarak bir geçe bekletilir (ben sabah hazırladım, akşam pişirdim) ![]() Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır![]() Şurubun koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılı, sonra ateşten indirmeden 2-3 dakika önce limon suyu veya limon tuzu eklenir ![]() Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur ![]() Afiyet Olsun |
|
|
|