Bademli Tepsi Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tepsi Tatlısı TarifiBademli Tepsi Tatlısı Tarifi Malzemeler : 2 Su B Su2,5 Su B Söke Buğday Unu4 Yumurta 2 Çorba K İrmik2 Çorba K Margarin1 P Vanilya1 Çay B BademŞerbeti İçin: 3 Su B Tozşeker3 Su B Su1 Dilim Limon Hazırlanışı Tencereye suyu alın Su kaynamaya başlayınca margarini ekleyin Eriyince bir çimdik tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker atın Unu ilave edip tahta kepçeyle karıştırarak hamur haline getirin Hamur olunca altını kapatın Soğumasını bekleyin Soğuyunca yumurtaları sırayla kırın ve elinizle yoğurun rdından irmiği ve vanilyayı döküp iyice yoğurun Yağlanmış fırın kabına hamuru alın ve elinizle iyice bastırın Bıçakla baklava şeklinde kesin
|
|
|
|