![]() |
Bademli Tepsi Tatlısı Tarifi
Bademli Tepsi Tatlısı Tarifi
Malzemeler : 2 Su B. Su 2,5 Su B. Söke Buğday Unu 4 Yumurta 2 Çorba K. İrmik 2 Çorba K. Margarin 1 P. Vanilya 1 Çay B. Badem Şerbeti İçin: 3 Su B. Tozşeker 3 Su B. Su 1 Dilim Limon Hazırlanışı Tencereye suyu alın. Su kaynamaya başlayınca margarini ekleyin. Eriyince bir çimdik tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker atın. Unu ilave edip tahta kepçeyle karıştırarak hamur haline getirin. Hamur olunca altını kapatın. Soğumasını bekleyin. Soğuyunca yumurtaları sırayla kırın ve elinizle yoğurun. rdından irmiği ve vanilyayı döküp iyice yoğurun. Yağlanmış fırın kabına hamuru alın ve elinizle iyice bastırın. Bıçakla baklava şeklinde kesin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.