Elmali Roti Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali Roti TarifiELMALI ROTİ TARİFİ Malzemeler: 2 adet elma 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı soğuk su 1 su bardağı frambuaz Yapılışı: Frambuazı tencereye alıp, yarım su bardağı tozşekerle birlikte kaynatın 1 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile açıp, tencereye ekleyin Karışımı dondurma kaselerine pay edip, ılınmaya bırakın Daha sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin 1 adet küp doğranmış elma ve 1 adet rendelenmiş elmayı, kalan yarım su bardağı tozşekerle kaynatın Kalan 1 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile açın Tencereye ekleyip karıştırın Kenara alıp ılınmaya bırakın Ilındığında dondurma kaselerinin üzerine pay edip, yeniden buzdolabında 1 saat dinlendirin Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|