![]() |
Elmali Roti Tarifi
ELMALI ROTİ TARİFİ
Malzemeler: 2 adet elma 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı soğuk su 1 su bardağı frambuaz Yapılışı: Frambuazı tencereye alıp, yarım su bardağı tozşekerle birlikte kaynatın. 1 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile açıp, tencereye ekleyin. Karışımı dondurma kaselerine pay edip, ılınmaya bırakın. Daha sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. 1 adet küp doğranmış elma ve 1 adet rendelenmiş elmayı, kalan yarım su bardağı tozşekerle kaynatın. Kalan 1 çorba kaşığı nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile açın. Tencereye ekleyip karıştırın. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Ilındığında dondurma kaselerinin üzerine pay edip, yeniden buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.