Hamayıl Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamayıl Tatlısı TarifiHamayıl Tatlısı Tarifi MALZEMELER: *150 gr tereyağı *3 tepeleme yemek kaşığı un *250 gr tuzsuz lor peyniri *1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı toz HAZIRLANIŞI: 1 Yağı ve unu geniş bir tavaya (derin voktavası kullanmanızı öneririm) koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 5 dakika kavurun Unun yanmaması, sadece sararıp kokusunun gitmesi gerekir![]() 2 Üzerine hemen lor peynirini, yumurta sarısını ve toz şekeri ilave edin Ocağın altını hafifçe kısın Tahta kaşıkla eze eze sürekli karıştırın Yaklaşık 15 dakika sonra malzemeler birbiriyle iyice özleşmiş olacak![]() 3 O zaman tatlıyı ocaktan alın ve servis tabağına aktarın Üzerini çekilmiş ceviz ve fıstıkla süsleyip ılık olarak servise sunun
|
|
|
|