![]() |
Kayısılı Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Turta TarifiKayısılı Turta Tarifi 1,5 çay fincanı un 1/2 kg kayısı 2,5 kahve fincanı şeker 1/2 bardak su 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 tutam tuz Un hamur tahtasına koyulur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, kayısılar yıkanıp ortadan ikiye ayrılır ![]() ![]() Hamur elle açılıp yayılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan şeker de üzerine serpilir ![]() ![]() ![]() ![]() Not :Taze kayısı bulunmadığı mevsimlerde bu turta konserve kayısıyla da yapılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kayısılı Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Turta Tarifi220 gram un 100 gram tozşeker 75 gram Teremyağ 250 gram kayısı marmeladı 1 adet yumurta sarısı 1 adet limon 1 fincan süt Bir çimdik tuz ![]() Tart kalıbını Teremyağ ile yağlayıp, unlayıp bir kenara koyalım ![]() Elenmiş unun ortasını açıp, içine yumurtanın sarısını, tozşekeri, yarım limon kabuğu rendesini, oda sıcaklığında yumuşamış kalan Teremyağını, sütü ve bir çimdik tuzu koyup, iyice yoğuralım ![]() Hamur kıvama gelince yağlı kağıda sarıp, buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirelim ![]() Marmeladı bir tencereye boşaltıp, içine 2 çorba kaşığı su ilave ederek ocağa koyalım ![]() Kısık ateşte, tahta bir kaşık yardımı ile devamlı karıştırarak, akıcı bir kıvama gelmesini sağlayalım ![]() Ocaktan indirip, soğumaya bırakalım ![]() Hamuru oklava ile gerekiyorsa un ile yarım santim kalınlığında açıp, kalıbın etrafını ve dibini kaplayacak şekilde yerleştirelim ![]() Kalıbın etrafından sarkan parçaları bıçak ile kesip, yeniden yoğuralım ![]() Yarım santim kalınlığında açıp, bisküvi kalıpları ile çeşitli şekiller çıkaralım ![]() Soğuyan marmeladı kalıptaki hamurun üzerine yayıp, düzeltelim ![]() Hazırladığımız hamurları istediğimiz şekilde marmeladın üzerine yerleştirip, 170°C fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ![]() Pişen turtayı biraz dinlendikten sonra kalıbından çıkarıp, iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım ![]() Not: Arzu edenler, marmelad yerine taze kayısı kullanabilirler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kayısılı Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Turta Tarifi20 adet taze kayısı 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağı 1 su bardağı un 1 ![]() 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için: 4 çorba kaşığı kayısı reçel Antepfıstığı Yumurtayı şekerle beş dakika kadar çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|