Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısılı, tarifi, turta

Kayısılı Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Turta Tarifi



Kayısılı Turta Tarifi

1,5 çay fincanı un
1/2 kg kayısı
2,5 kahve fincanı şeker
1/2 bardak su
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 tutam tuz

Un hamur tahtasına koyulur Havuz gibi açılan ortasına yumuşatılmış yağ, su ve tuz koyulup karıştırılır Yoğurup yumuşak bir hamur haline getirilir Üzerine bir temiz peçete örtülür ve 20 dakika dinlendirilir
Bu arada, kayısılar yıkanıp ortadan ikiye ayrılır Çekirdekleri çıkarılır
Hamur elle açılıp yayılır Sonra dörde katlanır Bu kez merdaneyle, tepsi büyüklüğünde açılır İçi yağlanmış tepsiye serilir Üzerine şekerin üçte biri serpilir Ve kayısılar, çekirdek yerleri yukarı gelecek şekilde üzerine dizilir
Kalan şeker de üzerine serpilir Ve orta fırında 30 - 35 dakika pişirilir Kayısılar yumuşayıp, karamela rengini alınca turta pişmiş demektir Çıkarılır, soğuduktan sonra dilim dilim kesilip servis yapılır

Not :Taze kayısı bulunmadığı mevsimlerde bu turta konserve kayısıyla da yapılabilir O takdirde şurubu iyice süzülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Kayısılı Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Turta Tarifi



220 gram un

100 gram tozşeker

75 gram Teremyağ

250 gram kayısı marmeladı

1 adet yumurta sarısı

1 adet limon

1 fincan süt

Bir çimdik tuz

Tart kalıbını Teremyağ ile yağlayıp, unlayıp bir kenara koyalım

Elenmiş unun ortasını açıp, içine yumurtanın sarısını, tozşekeri, yarım limon kabuğu rendesini, oda sıcaklığında yumuşamış kalan Teremyağını, sütü ve bir çimdik tuzu koyup, iyice yoğuralım

Hamur kıvama gelince yağlı kağıda sarıp, buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirelim

Marmeladı bir tencereye boşaltıp, içine 2 çorba kaşığı su ilave ederek ocağa koyalım

Kısık ateşte, tahta bir kaşık yardımı ile devamlı karıştırarak, akıcı bir kıvama gelmesini sağlayalım

Ocaktan indirip, soğumaya bırakalım

Hamuru oklava ile gerekiyorsa un ile yarım santim kalınlığında açıp, kalıbın etrafını ve dibini kaplayacak şekilde yerleştirelim

Kalıbın etrafından sarkan parçaları bıçak ile kesip, yeniden yoğuralım

Yarım santim kalınlığında açıp, bisküvi kalıpları ile çeşitli şekiller çıkaralım

Soğuyan marmeladı kalıptaki hamurun üzerine yayıp, düzeltelim

Hazırladığımız hamurları istediğimiz şekilde marmeladın üzerine yerleştirip, 170°C fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Pişen turtayı biraz dinlendikten sonra kalıbından çıkarıp, iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım

Not: Arzu edenler, marmelad yerine taze kayısı kullanabilirler O zaman kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, ikiye ayırdıktan sonra, 4 çorba kaşığı tozşeker, bir tutam limon kabuğu rendesi ve üzerini aşacak kadar su ile kayısılar yarı pişmiş hale gelinceye kadar pişirip, suyunu süzdükten sonra kullanmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Kayısılı Turta Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Turta Tarifi



20 adet taze kayısı

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağı

1 su bardağı un

15 çay bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri için:

4 çorba kaşığı kayısı reçel

Antepfıstığı

Yumurtayı şekerle beş dakika kadar çırpın, yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin Bu karışıma unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın ve yağlanıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp tepsideki harcın üzerine aralıklarla dizin ve 180 derece fırında 20 dakika pişirin Fırından alınca üzerine reçeli biraz sulandırıp sürün Soğuyunca fıstıklarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.