![]() |
Fıstıklı Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Muhallebi TarifiFıstıklı Muhallebi Tarifi 7 bardak sut 300 gr toz şeker 200 gr tuzsuz iç antepfıstığı 65 grpirinç unu 1/2 kahve fincanı nişasta 1,5 bardak su 1 kahve kaşığı tuz Bir kaba su ve ölçülere göre antepfıstığı konularak 5 - 6 dakika kaynatılır, tencere ateşten indirilerek üzerine su ilâve edilir ![]() ![]() ![]() Başka bir tencereye süt, toz şeker ve tuz konularak karıştıra karıştıra kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fıstıklı Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Muhallebi TarifiFıstıklı Muhallebi Tarifi 150 gr ![]() 150 gr ![]() 2 kg ![]() 300 gr ![]() Fıstığı kaynar suda bir dakika haşlayıp süzdürünüz ![]() ![]() Sübyenin yapılışı: Kırık pirinç taşlarını dikkatlice ayıklayıp üç dört defa suyunu süzdürerek yıkayıp pirincin 5 santim üzerini aşacak vaziyette ılık su doldurup bırakınız ve sabahleyin hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil fıstığı bir ceviz çekme makinesinden çekerek bir mikserin içine koyunuz ve aynı sütten bir bardak ilâve ederek fıstık yeşil bir süt haline gelinceye kadar 4-5 dakika mikseri çalıştırınız ![]() ![]() ![]() Not: Mikser olmayan yerde fıstık toz olarak çekilmiş kullanılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fıstıklı Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Muhallebi TarifiFıstıklı Muhallebi Tarifi 7 su bardağı süt 1 kaşık nişasta 1 kaşık pirinç unu 250 gr ![]() 200 gram antepfıstığı 1 fiske tuz 1 bardak su Sütü toz sekerini, tuzu bir tencereye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|