Kolay Badem Ezmesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Badem Ezmesi Tarifi250 gr iç badem Yarım fincan gülsuyu 250 gr pudraşekeri Bademin kabuklarını soyup, kurutup, makineden 1-2 defa çekiniz Şekeri ilâve edip, 2 defa da şekerle beraber çekiniz Sonra taş havanda yağı çıkıncaya kadar dövünüz İyice dövülen bademi porselen kâseye alıp, içerisine gülsuyunu koyu elinizle yoğurarak hamur haline getiriniz Hamuru merdaneyle 2 cm kalınlıkta açıp, 3-4 cm 'lik kare veya dik dörtgenlere kesiniz Açamadığınız takdirde küçük parçalar alıp, elinizle yuvarlayarak toplar hazırlayınız Şekerliklere koyup, servis yapınız
|
|
|
|