![]() |
Kolay Badem Ezmesi Tarifi
250 gr. iç badem
Yarım fincan gülsuyu 250 gr. pudraşekeri Bademin kabuklarını soyup, kurutup, makineden 1-2 defa çekiniz. Şekeri ilâve edip, 2 defa da şekerle beraber çekiniz. Sonra taş havanda yağı çıkıncaya kadar dövünüz. İyice dövülen bademi porselen kâseye alıp, içerisine gülsuyunu koyu elinizle yoğurarak hamur haline getiriniz. Hamuru merdaneyle 2 cm. kalınlıkta açıp, 3-4 cm.'lik kare veya dik dörtgenlere kesiniz. Açamadığınız takdirde küçük parçalar alıp, elinizle yuvarlayarak toplar hazırlayınız. Şekerliklere koyup, servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.