![]() |
Arap Başı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Başı TarifiArap Başı Tarifi MALZEME: 300 gr ![]() 20 gr ![]() 150 gr ![]() 5 adet yumurta 600 gr ![]() 150 gr ![]() 80 gr ![]() HAZIRLANIŞ!: Süt, tereyağ ve bir tutam tuz kaynatılır, sonra un ile ezilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Arap Başı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Başı TarifiArap Başı Tarifi 1 su bardağı dolu su 50 gr ![]() 30 gr ![]() Biraz tuz 150 gr ![]() 150 gr ![]() 20 gr ![]() 6 yumurta 400 gr ![]() Tereyağı bir kap içinde ateş üzerinde eritiniz ![]() Eridikten sonra içine su ilâve ediniz, kaynamaya başlarken un ilâve ediniz ![]() Hamuru 10 dakika pişiriniz, hamur kendini toplayıp tencere içinde yuvarlanmaya başlayınca ateşten çekiniz ![]() İçersine bir tutam tuz, pudra şekeri koyunuz, karıştırınız ![]() Ilık bir hale gelince yumurtaları birer birer kırınız ve hamura yediriniz ![]() Hamur düzgün bir hal aldığı zaman yarım saat dinlenmeye bırakınız ![]() Sonra cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapınız, bu yuvarlakları kızgın yağda kızartınız ![]() ![]() Servis tabağına diziniz üzerini pudra şekeri karıştırılmış çikolat rendesi ile kapatınız ![]() Not: Bu hamur fazla kabardığı için yuvarlakları büyük yapmayınız ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|